Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Festival Rolling Nature

Almere heeft een nieuw festival! Op zondag 14 mei vindt de eerste editie plaats van ‘Festival Rolling Nature’: Ontdek de Oostvaardersplassen. Foto: Nico Reinders

De Oostvaarders
14-05-2017
12:00
16:00

Uitgebreide beschrijving

Festival Rolling Nature is een initiatief van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Het natuurfestival is bestemd voor jong en oud, voor stadsmens en natuurliefhebber, voor wandelende natuur-encyclopedieën, terrastijgers, vogelspotters, rustzoekers, natuurfotografen, enthousiaste buitensporters en zondagmiddagfietsers. Wat alle bezoekers bindt is een warme liefde voor de bijzondere natuur van de Oostvaardersplassen, een buitengevoel en een voorliefde voor gezelligheid. Festival Rolling Nature vindt plaats bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. De toegang is gratis.

Ontdek de Oostvaardersplassen
Het nieuwe natuurevenement is geïnspireerd op de populaire Foodtruck Festivals en laat op interactieve en verrassende wijze zien wat de Oostvaardersplassen allemaal te bieden hebben. Niet alleen de huidige situatie aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen wordt belicht, maar ook de toekomstige ontwikkelplannen voor het gebied worden gedeeld met de bezoekers. Zo gaat het gehele Oostvaardersplassengebied bijvoorbeeld deel uitmaken van het nog op te richten Nationaal Park Nieuw Land. Een groot uniek park binnen Nederland én Europa. Tijdens het festival hoort u er alles over.

Veelzijdige activiteiten
Festival Rolling Nature staat in het teken van verbazen, ontdekken en zelf doen. Als bezoeker kunt u op 14 mei aan de slag met maar liefst dertig zeer uiteenlopende activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld op mini-excursie door het Kotterbos met de Ekokarren van Staatsbosbeheer en op avontuur met de natuurdetective bij de Stad en Natuur bus! Verder zijn er onder meer verschillende informatie-, educatie- en doe-stands, is er veelzijdig natuur-entertainment voor jong en oud, kunt u de mountainbikeroute uitproberen op een ATB en camera’s en kijkers testen in de rollende observatiehut. Wie trek krijgt van al die activiteiten kan terecht in Gasterij Oostvaarders én het extra terras.

Evenement met toekomst
Festival Rolling Nature moet een jaarlijks terugkerende natuurdag worden die de ontwikkelingen en mogelijkheden van de Oostvaardersplassen promoot. Bovendien komen er twee versies. In het voorjaar is er het festival bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, in het najaar vindt er een speciale herfsteditie plaats op Stadslandgoed de Kemphaan. Foto: Nico Reinders