Expositie "Oostvaardersplassen 120.000 jaar geleden"

  • zo 18 juni - zo 29 oktober
De Oostvaarders

Over de activiteit

Vanaf zondag 18 juni is de tijdelijke tentoonstelling ‘Oostvaardersplassen 120.000 jaar geleden’ te zien in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Enkele zeldzame topstukken zijn te bewonderen zoals vuursteen werktuigen, bewerkte geweistukken, botresten en parels. Tot en met eind oktober is deze unieke tentoonstelling te vinden op de eerste verdieping van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Ruim 100.000 jaar geleden was hier een subtropisch klimaat. Nijlpaarden zwommen in waterrijke gebieden. Ook de bosolifant, een ware kolos van meer dan vier meter hoog, liep hier rond tussen leeuwen, hyena’s wolharige neushoorns, reuzenherten en mammoeten. Botten van deze exotische dieren zijn gevonden in het zand dat uit de diepe ondergrond van de Oostvaardersplassen opgebaggerd is. 

Behalve resten van dieren zijn er ook veel werktuigen van Neanderthalers gevonden. Zij wisten zich staande te houden tussen de bosolifanten en nijlpaarden én zich aan te passen aan het klimaat. Naast botten zijn er bij diepteboringen veel zeeschelpen uit de vroegere Eemzee aangetroffen én ook echte parels. Deze unieke vondsten zijn te bewonderen in deze tentoonstelling.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00. Het bezoekerscentrum en de parkeerplaats zijn gratis toegankelijk.

 

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.