Winkel

Dinofestival

Op 30 en 31 augustus staat in het teken van dino's met leuke workshops, speurtocht, tentoonstelling, bewegende t-rex en stokbroodjebakken.
De Kemphaan
31-08-2017
12:00
16:00

Uitgebreide beschrijving

Op 30 en 31 augustus staat in het teken van dino's met leuke workshops, speurtocht, tentoonstelling, bewegende t-rex en stokbroodjebakken.

Elke workshop wordt gegeven om 13.00 en 14.30 uur, ter plekke kan je een kaartje kopen. Het stokbroodje bakken wordt doorlopend gegeven. Tussen de workshops door is er tijd om het hindernissenparcours af te leggen of lekker met water te spelen! De dinotentoonstelling en de dinospeurtocht zijn doorlopend op eigen gelegenheid te bezoeken.

Wilt u met de BSO langskomen? Meld je dan aan via winkel@stadennatuur.nl of bel naar 036-5475050.

Daarnaast is er een bewegende t-rex aanwezig! Deze loopt rond om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.

Kosten: de workshops kosten 2 strippen van Stad & Natuur. Stokbroodje bakken kost 1 strip van Stad & Natuur. De dinospeurtocht kost 1 strip van Stad & Natuur. De hindernisbaan, dinotentoonstelling, t-rex en spelen met water zijn gratis. 
Strippenkaart: €5,00 voor een strippenkaart met 5 strippen. €1,50 voor een losse strip.

De workshops vinden plaats in en rond het gebouw van Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1.

Workshop 1: Dino's bij Mad Science (4 t/m 7 jaar)

Hoe kan het dat wij weten hoe dinosaurussen eruit hebben gezien, wat ze aten en waar ze leefden, terwijl mens en dinosaurus nooit samen geleefd hebben? Leerlingen ontdekken de wereld van paleontologen en voeren zelf een spannende opgraving uit. Ze leren het verschil tussen ‘gestorven’ en ‘uitgestorven’ en bestuderen de eetgewoontes van verschillende dinosoorten aan de hand van modeltanden. 

Workshop 2: Bouw mee aan een megadino met Erik Fakkeldij

Samen met docent Erik ga je aan de slag om een megadino van hout te bouwen. Je neemt na de workshop geen dino mee naar huis. Het is eigenlijk nog bijzonderder. De megadino die je samen met de andere kinderen hebt gebouwd, krijgt een mooie plekje op het landgoed. Iedere keer als je hier op het landgoed komt, kan je jouw megadino bewonderen en aan iedereen laten zien!

Workshop 3: Dino's maken van komkommers met Joost Bosker van Oerz Foodtruck

Van al die speurtochten en tentoonstellingen over dino’s krijg je vast veel honger! Dan is deze workshop perfect voor jou. Want tijdens deze workshop maak je je eigen dino van komkommer. Een heerlijke frisse snack met en stoere bite!Workshop 4: Dinomaskers maken met Elly van Kleur in Cultuur
Wauw wat stoer, je eigen dinomasker. Maar wel een hele zacht dan. Van heerlijk zacht vilt met de mooiste kleuren maak jij je eigen dino masker. Lekker vertrouwd knutselen en bezig zijn bij de Kunstbus o.l.v. Elly van Rijs.

Dinomagie met Gerard Poot, lopende act

Workshop 5: Stokbroodjes bakken

Doorlopend lekker spelen met water en een stoere hindernisbaan!