Buitenlol

  • zo 21 april
  • Buitenlol
De Kemphaan

Over de activiteit

Buitenlol is een feest van samenspel en inclusiviteit, waarbij elk kind de ruimte krijgt om te ontdekken, te leren en vooral veel plezier te hebben. We kijken ernaar uit om jullie op zondag 21 april te verwelkomen voor een onvergetelijke dag vol natuur, spel en verbinding.

Zondag 21 april, 12:00 - 16:00 uur op de Kemphaan, Kemphaanstraat 1.

Stad & Natuur Almere nodigt alle kinderen uit om in ons rolstoeltoegankelijke zintuigenbos te duiken tijdens Buitenlol; een middag vol vermaak, ontdekking, en gezamenlijk plezier. In de vrije natuur vinden we de perfecte omgeving voor elk kind om te ontspannen en plezier te hebben. De natuurlijke setting biedt een kalmerende, ontprikkelende omgeving met lage geluidsniveaus en veel ruimte om te ontdekken. Daarnaast zijn er in het bos boskamers aangelegd waar de workshops plaatsvinden. Vind je het te druk of wil je aan de workshop niet deelnemen? Geen probleem, je kunt er via het naastliggende bospad zo voorbij! Dit evenement benadrukt het belang van samen spelen; hier vindt elk kind, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, een passende en leuke activiteit om aan deel te nemen.

Een wereld vol zintuigen & meer

In het Zintuigenbos en daarbuiten zijn de activiteiten niet alleen een genot voor de zintuigen maar ook ontworpen om samen met ouders te genieten. Van 'geurmemory' tot proeven wat het bos te bieden heeft en een bijzondere 'voel'-workshop; elke activiteit is een kans om samen met je kind te leren, te lachen en te genieten. De verschillende zintuigen worden deze middag geprikkeld, voor ieder wat wils!

Circusplezier & Samenwerking

Met Circus Kiko als je gids, ontdek je de wereld van het circus op de schapenweide. Jongleren, koorddansen, en zelfs eenwieleren; elke workshop nodigt uit tot samenwerking en plezier met ouders, waardoor onvergetelijke momenten worden gecreëerd.

Waterpret & creativiteit

Samen met Erik Fakkeldij kun je creatief aan de slag met het bouwen van je eigen waterbaan. Een ideale activiteit voor teamwork en volop kliederplezier.

Silent Disco: Dansen in stilte

Zet een koptelefoon op en laat je meevoeren op de muziek, samen in stilte dansen! Deze unieke ervaring is perfect voor iedereen die van muziek houdt, zonder overweldigd te worden door hard geluid.

Picknick & Oud-Hollandse Spelletjes

Tussen de activiteiten door kun je genieten van een ontspannen picknick en de vreugde van oud-Hollandse spelletjes ervaren onder de appelbomen.

Toegankelijkheid en praktische informatie

We willen dat Buitenlol toegankelijk is voor iedereen:

  • Toegang: Gratis! Voor sommige workshops vragen we een kleine bijdrage in de vorm van een strippenkaart. Het definitieve schema van de verschillende workshops en de kosten komen binnenkort online. Je koopt een strippenkaart met 4 strippen voor €7,50, een losse strip kost €2,50 bij de kassa op het evenement. Je kunt pinnen en contant betalen.
  • Toegankelijkheid: Invalide toilet, invalide parkeerplaatsen, en een verhard pad in het bos.
  • Workshops: Toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Faciliteiten: Helaas is een verschoonruimte voor grote kinderen/volwassenen niet aanwezig. Er is wel een prikkelarme ruimte beschikbaar.
  • Contact: Heb je vragen of wensen? Neem contact op via info@stadennatuur.nl.

Kom naar Buitenlol in Almere: Waar elk kind samen speelt!

BLOKKENSCHEMA

Activiteit Tijden Locatie
Workshop konijntje vilten Doorlopend 1. Boskamer Voelen 1 strip
Circus workshops Doorlopend 10. Schapenweide 1 strip
Proef uit het bos Doorlopend 3. Boskamer Proeven 1 strip
Geur memory Doorlopend 4. Boskamer Ruiken 1 strip
Wat zie je in de natuur? Doorlopend 5. Boskamer Zien Gratis
Planten onderzoeken en natekenen Doorlopend 8. Naast gebouw Stad & Natuur 1 strip
Rolstoeltoegankelijke spellen Doorlopend 11. Naast gebouw Stad & Natuur Gratis
Silent Disco  Doorlopend 12. Naast gebouw Stad & Natuur Gratis
Ontprikkelen Doorlopend 13. Waterzaal Gratis
Verhalenvertellers Doorlopend 2. Boskamer Horen Gratis
Waterbaan maken Doorlopend 6. Naast Varkenskot Gratis
Muziek maken 12-12.20 uur, 13-13.20 uur,
14-14.20 uur en 15-15.20 uur
7. Grasveld links van ingang bospad Gratis
Oud hollandse spellen Doorlopend 9. Schapenweide Gratis

LOCATIES