Like Stad & Natuur Almere

Winkel

GEANNULEERD: Boomfeestdag

GEANNULEERD: Elk jaar halverwege maart vieren we de Nationale Boomfeestdag. Al jaren organiseert Stad & Natuur, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Almere, dit feest voor scholen. Dit jaar breiden we dat uit naar de woensdagmiddag waarop ook alle gezinnen welkom zijn! Kom om te helpen op woensdagmiddag 18 maart tussen 14-16 uur naar Stadslandgoed de Kemphaan. Parkeer je auto of fiets voor het gebouw van Stad & Natuur en volg de beachflags richting het plantterein, je kunt voor het laatst om 15.30 uur aansluiten om bomen te planten.

De bomen die deze middag geplant worden tellen ook mee voor het Nationaal Boomplantrecord. Het doel is 500.000 bomen planten! Bij ons worden de bomen geplant in het bos op de Kemphaan, waar de afgelopen jaren bomen zijn gekapt vanwege de essentaksterfte. Bomenplanten doen we in het bos doe daarom goede baggerschoenen aan!

Heb je na het bomen planten nog energie? Dan kun je om 16.00 uur nog in de Stad en Natuur bus stappen om een bezoek te brengen aan het Floriadeterrein. Daar krijg je een rondleiding. Rond 17.15 uur ben je weer terug.

De bus is gratis en heeft plek voor 30 personen, daarom vragen we je wel vooraf tickets te boeken, zodat je zeker bent van een plekje!GEANNULEERD: Plant samen bomen tijdens de Nationale Boomfeestdag op Stadslandgoed de Kemphaan

De Kemphaan
18-03-2020
14:00
16:00