Bikken en Biken start Vroege Vogelbos

  • za 29 mei
  • Ticket
Het Vroege Vogelbos

Over de activiteit

Speciaal voor ‘Meimaand fietsmaand’ kun je bij Stad & Natuur de fietsroute Bikken en biken met onderweg 2 culinaire pitstops boeken in de weekenden. Je start de fietsroute van 40 km in het Vroege Vogelbos of bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. (Let op: deze route start bij het Vroege Vogelbos) Op ongeveer de helft van de route nuttig je bij de ene locatie een heerlijke lunch, bij de andere eindig je met een kopje koffie met iets lekkers. Bij de prijs van € 22,50 per persoon is inbegrepen: een routebeschrijving via de app RouteYOU, de lunch en koffie/thee met iets lekkers.

De route van 40 kilometer leidt je langs de mooiste plekjes van Almere. Zo kom je door verschillende bossen: het Vroege Vogelbos, de boswachterij Almeerderhout, het Kotterbos en het Oostvaardersbos. Ook kom je door de parken van Almere, zoals het Beatrixpark, het Vliegerpark en het Stadslandgoed de Kemphaan. Verder is het alom aanwezige water van Almere kenmerkend voor deze fietstocht: de Oostvaardersplassen, het Markermeer, de Hoge Vaart en de Lage Vaart, de Lepelaarplassen, de Noorderplassen en het Weerwater. Kortom een erg afwisselende route met halverwege en aan het eind een culinaire stop bij Paviljoen de Oostvaarders en theeschenkerij het Eksternest.

Deze route start in het Vroege Vogelbos, Muiderweg 8, Almere Haven. Van hieruit fiets je naar de Oostvaardersplassen. Hier wacht je bij Paviljoen de Oostvaarders een flammkuchen met drankje naar keuze (water, frisdrank, fruitsap of huisgemaakte icetea). Als je weer opgeladen bent, vervolg je de route naar het Eksternest, waar je eindigt met luxe koffie of thee met uiteraard ook hier wat lekkers.

Bij aankomst laat je de bestelbevestiging zien, dit kan uitgeprint of digitaal. Je kunt ter plekke aangeven of je vegetarisch bent of bijvoorbeeld een allergie hebt. Voor eventuele kinderen hoeft je niet te boeken, je kunt voor hen ter plekke iets kiezen op de kaart. De route via www.stadennatuur.nl geboekt worden tot de donderdag voor het bewuste weekend. Na boeking krijg je een link toegestuurd met de fietsroute, deze kun je downloaden/printen of via de app RouteYou op je telefoon of gps-apparatuur zetten. Je fietst dus op eigen gelegenheid.

Je kunt de route ook starten bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Check hier! 

Locatie

Muiderweg 8 1351 GJ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Muiderweg 8 1351 GJ Almere
Openingstijden
Dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur