Bikken en biken start Oostvaarders

  • zo 25 juli
  • Ticket
De Oostvaarders

Over de activiteit

Ontdek de Almeerse Natuur vanaf je fiets! Je kunt bij Stad & Natuur de fietsroute Bikken en biken met onderweg 2 culinaire pitstops boeken in de weekenden. Je start de fietsroute van 40 km in het Vroege Vogelbos of bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Op ongeveer de helft van de route nuttig je bij de ene locatie een heerlijke lunch, bij de andere eindig je met een kopje koffie met iets lekkers. Bij de prijs van € 22,50 per persoon is inbegrepen: een routebeschrijving via de app RouteYOU of Google Maps, de lunch en koffie/thee met iets lekkers.

De route van 40 kilometer leidt je langs de mooiste plekjes van Almere. Zo kom je door verschillende bossen: het Vroege Vogelbos, de boswachterij Almeerderhout, het Kotterbos en het Oostvaardersbos. Ook kom je door de parken van Almere, zoals het Beatrixpark, het Vliegerpark en het Stadslandgoed de Kemphaan. Verder is het alom aanwezige water van Almere kenmerkend voor deze fietstocht: de Oostvaardersplassen, het Markermeer, de Hoge Vaart en de Lage Vaart, de Lepelaarplassen, de Noorderplassen en het Weerwater. Kortom een erg afwisselende route met halverwege en aan het eind een culinaire stop bij Paviljoen de Oostvaarders en theeschenkerij het Eksternest.

Route 1 start bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1, Almere Buiten. Je geniet een 12 uurtje bij Theeschenkerij het Eksternest, bestaande uit een mini soepje, rijk belegde luxe sandwich van oerbrood, een baderdeeg hapje en een muesli stengel van de warme bakker. Hierbij heb je de keuze uit koffie, thee, sapje, flesje water of beker melk. Met een goed gevulde maag stap je weer op de fiets om te eindigen bij Paviljoen de Oostvaarders. Waar je van je koffie of thee met iets lekkers  geniet met ondertussen een geweldig uitzicht over de Oostvaardersplassen.

Bij aankomst laat je de bestelbevestiging zien, dit kan uitgeprint of digitaal. Je kunt ter plekke aangeven of je vegetarisch bent of bijvoorbeeld een allergie hebt. Voor eventuele kinderen hoeft je niet te boeken, je kunt voor hen ter plekke iets kiezen op de kaart. De route via www.stadennatuur.nl geboekt worden tot de donderdag voor het bewuste weekend. 

 

Hoe kom ik aan de route informatie?

Je ontvangt de vrijdag voorafgaand aan het weekend dat je gaat Bikken & Biken een PDF bestand met alle informatie over het verloop van de dag en de route. De route downlaod je via RouteYou of Google Maps. ss

Locatie

Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Oostvaardersbosplaats 1 1336 RZ Almere
Openingstijden
Openingstijden: za en zo van 10.00-17.00