Bijenpraatjes

  • do 3 augustus
De Kemphaan

Over de activiteit

Bijen zijn ontzettend interessant, slim en nuttig. Helaas gaat het niet zo goed met de bijenstand. Dat is slecht nieuws, want bijen zijn nodig voor de bestuiving. Maar liefst 80% van de eetbare gewassen is hiervan afhankelijk.

Bijenpraatjes

Tijdens de bijenpraatjes leer je van alles over bijen en hun werk. Weet jij eigenlijk hoe de honing gemaakt wordt die jij in je thee drinkt? En hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Onze imkers weten er van alles over en delen dit graag met je!

Rondleiding en demonstratie

Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren jong en oud dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? En waarom word je eigenlijk imker?

Kaarsjes rollen
Wil je ook nog even creatief aan de slag? Dan kun je je eigen bijenkaarsje rollen. Deze komt op een houten boomschijfje te staan. De kaars ruikt heerlijk naar bijenwas. Dit kost € 2,00 per kaars, de opbrengst komt ten goede aan de bijenstal.

Honing

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus! Als de honing weer voorradig is, kun je deze ook kopen tijdens de bijenpraatjes. 

Praktisch

De bijenpraatjes zijn gratis. Het kaarsjes rollen kost € 2,00 per kaars, de opbrengst komt ten goede aan de bijenstal.

De bijenpraatjes en het kaarsjes rollen is doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur. Bij drukte kan gevraagd worden even te wachten. 

De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

Helaas is het momenteel niet mogelijk dat BSO’s de bijenpraatjes bezoeken. 

 

Locatie

Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
Kemphaanstraat 1 1358 AD Almere
Openingstijden
Werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur.