Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Bijenpraatjes

Drink jij graag honing in je thee? Weet je eigenlijk hoe die honing gemaakt wordt, hoeveel vluchten bijen eigenlijk moeten maken om jouw potje honing te vullen? Dan zijn de bijenpraatjes iets voor jou! Deze maand vertelt imker Marlies Wapstra over de bijen in de bijenstal bij Stad & Natuur op de Kemphaan. 

Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal, leren Almeerders dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Je leert dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels en peren zouden zijn. Waarom word je eigenlijk imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? Je komt alles te weten tijdens de Bijenpraatjes!

Wist je dat onze honing veel wordt afgenomen door mensen die hooikoorts hebben? Het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar veel mensen allergisch voor zijn. Een soort van gratis immunotherapie dus! 

Ook op de volgende data vinden nog bijenpraatjes plaats: 
woensdag 1 augustus, woensdag 8 augustus en woensdag 15 augustus.

Voor BSO groepen vragen wij te reserveren via educatie@stadennatuur.nl. Kosten voor de bijenpraatjes is voor individuen gratis en voor groepen € 15,00. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.Ontmoet de imker en zijn bijen op de Kemphaan en leer alles over deze nuttige beestjes
De Kemphaan
25-07-2018
13:30
15:00