Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Beverdag

Donderdagmiddag organiseert Stad & Natuur een gezellige middag voor gezinnen op de Kemphaan over de bever! Dit is er allemaal te doen:

- De natuurdetective vertelt je alles over de bever en neemt je daarna mee op excursie naar de beverburcht. Start om 13.00 uur en 14.30 uur.

- Wil jij meer weten over de bever? Dit slimme dier knaagt bomen om met zijn oranje tanden en kan enorme burchten bouwen. Wist jij dat een bever bijzondere sporen achterlaat? Leer alles over de bever en zijn bijzondere trucjes. Leer hoe je een eigen burcht maakt, onderzoek het bijzondere spoor van de bever en bekijk de bever eens van dichtbij.

- Natuurlijk is er ook weer een speurtocht, want er woont een grote beverfamilie op de Kemphaan. De sporen van de bever zijn goed zichtbaar, volg de route en kom beverglijbanen tegen, omgeknaagde bomen, knaagsporen en bekijk stil de beverburcht! De speurtocht kost €1,50 per kind. 

- We gaan ook voorlezen over de bever om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur in een gezellig voorleeshoekje. 

- De bever houdt natuurlijk ontzettend van water. Denk daarom met Almere Meet Water mee over een nieuw woord voor water. Proef, kijk, ruik, voel het water en bedenk wat er in je op komt. Om 15.30 uur besluiten we samen welk woord het nieuwe Almeerse woord voor water wordt!

- Doe een leuke workshop rond het thema bever! De kosten hiervan zijn 1 strip van de strippenkaart van Stad & Natuur of €1,50. 

Vooraf hoeft er niet gereserveerd worden, kom gezellig langs tussen 12-16 uur!Workshops, speurtocht, waterproefjes en voorlezen tijdens de beverdag op de Kemphaan!
De Kemphaan
24-10-2019
12:00
16:00