Beleef het strand event

  • za 15 oktober
  • Kettingreactie maken 13:00 - 14:30 uur
  • Kettingreactie maken 14:30 - 16:00 uur
  • Piratenschool 13:00 - 14:30 uur
  • Piratenschool 14:30 - 16:00 uur
More options available
Almeerderstrand
€ 0,00

Over de activiteit

Elke vakantie kan een strandvakantie zijn.  Of het nu warm, koud, zonnig  of regenachtig weer is, het Almeerderstrand is altijd leuk. Daarvoor zorgen wij gewoon. Ook tijdens de herfstvakantie organiseert  Stad & Natuur er op 15, 19 en 22 oktober van 13.00- tot 16.00 uur toffe activiteiten.

Zaterdag 15 oktober beginnen we met het " beleef het strand event" deze middag zijn er vier gave workshops waarvoor je je op kan geven:

1. Kettingreactie maken

Een kettingreactie is een reeks gebeurtenissen. Elke gebeurtenis veroorzaakt weer een volgende. Een bekend voorbeeld is een rij omvallende dominostenen. Tijdens deze workshop bouw je samen met de andere deelnemers een enorme kettingreactie! Dat doe je met allerlei voorwerpen: fietsonderdelen, stukken hout, lege flessen en nog veel meer. De kettingreactie begint met water.

Workshopleiders Wanda en Mannie deden mee met het televisieprogramma Tik M aan. Ze helpen om weer zo’n bijzonder experiment te bouwen.

2. Piratenschool

Als piraat is je leven vol avontuur. Voor deze activiteit komt een heuse piraat. Hij heeft leerling piraten nodig. Ben jij (een beetje) stoer? Kom dan op piratenles.

Je maakt op het strand een schatkaart van dingen die je er kunt vinden. En je gaat op rooftocht.  Heb jij zeebenen? Je maakt een eigen piratenschip en een piratenvlag. Je zoekt schat. Hoe staat het met jouw sterke verhalen? Ervaar hoe het is om piraat te zijn.

3. Jutten en een onbewoond eiland maken

Wist je dat je van een lege fles een raket kunt maken? En van een lolly een bloem? Hoe creatief ben jij? Met kunstenares Eva jut je op het strand naar extra materialen om mee te knutselen. Samen met de andere deelnemers richten jullie, met alles wat je gemaakt hebt, een onbewoond eiland in. Blijft het eiland blijft drijven?

4. Strandtheater doen

Strand en water prikkelen de fantasie. Ga op avontuur met theaterdocent Sona. Ze vertelt verhalen en maakt muziek. Tijdens deze interactieve workshop doe je allerlei theateropdrachten en speel je de hoofdrol in de strandverhalen over stormen en zeebeesten. Kom bewegen, dansen en zingen.

 

Je kunt twee keer een workshop kiezen. Er is een ronde van 13.00- 14.30 uur én een ronde van 14.30 – 16.00 uur. Voor elke workshop zijn er 25 plekken beschikbaar. Dus reserveer snel jouw gratis ticket oom er zeker van te zijn dat je mee kan doen.

 

Let op: ook als het weer minder mooi is gaan de workshops door.

Opwarmen kun je bij strandrestaurant Poortdok. Binnen of buiten rondom het vuurtje. Inclusief marshmallows!

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.