Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Almere meet water

Iedere dinsdagmiddag van 13.30–16.00 uur kun je samen met waterexperts meedoen aan het onderzoek Almere meet water. Deze middag is tot stand gekomen ism met StrandLab Almere. 

Almere doet samen met haar inwoners onderzoek naar het water in de stad. Wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen of lekker in het gras langs het water te liggen? Welke stoffen, bacteriën en organismen komen er in het water voor? Wat is perfect en wat kan er beter? Ben jij een nieuwsgierige, betrokken waterliefhebber die het leuk vindt om experimenten uit te voeren? Kom dan langs op het Almeerderstrand ter hoogte van strandrestaurant Poortdok. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie vind je op www.almeremeetwater.nl.

Dinsdagmiddag 20 augustus kun je voor de laatste keer deze vakantie mee doen met kinderactiviteiten van Strandlab Almere! Deze middag staat Almere meet water klaar met een meetspecial. Neem plaats in de Watertransformator en kijk je ogen uit. Wandel mee met microbioloog Bas van der Zaan! Hij vertelt dan over de processen die zich in het water afspelen. Aanmelden is niet nodig. Verzamelen om 14.00 uur bij de Watertransformator (ter hoogte van PoortDok).

 
Daarna kun je om 15.00 uur samen met kunstenaar Pavèl van Houten een massameting doen langs de kust. Hoe groter de groep is die meet, hoe interessanter de informatie die we over de plek krijgen. Dus kom allemaal langs!

Almere meet water is een samenwerking tussen Gemeente Almere, Deltares, Pavèl van Houten, Wageningen Universiteit, de waterburgemeester, Waterschap Zuiderzeeland, Waterplan Almere 2017-2021 en Stad & Natuur. Iedere dinsdagmiddag van 13.30–16.00 uur kun je samen met waterexperts meedoen aan het onderzoek Almere meet water op het Almeerderstrand.
Stad en Natuur
20-08-2019
13:30
16:00