Aanmodderen in ons modderrestaurant.

  • wo 29 juni
Almeerderstrand

Over de activiteit

29 juni is het nationale modderdag en gaan we heerlijk aanmodderen. Dat doen we met een ‘sjiek’ restaurant waar je de smerigste moddergerechten maakt. Je bakt er warme zandtaarten op een bedje van duingras, zet delicieuze Ijmeerthee, bereidt een hemels moddertoetje of een ander gerecht naar keuze. Deze walgelijk lekkere gerechten - het water loopt je vast al in de mond- serveer je aan je ouders in ons gezellige restaurant. Let op: in de modderkeuken word je gegarandeerd vies!

Wil je het écht smerig maken? Drink dan als bonus een glaasje lauwe pies geserveerd door Het StrandLAB. Het StrandLAB opent om 16.00 uur de door een kunstenaar ‘gepimpte’ toilethokjes op het strand. Een heel bijzondere toiletjuffrouw haalt vanaf 13.00 uur de borstel door de potten. Kijk vooral eens hoe ze dat doet!

Openingstijden van het restaurant
Ons modderrestaurant is geopend op woensdagmiddag 29 juni van 13.00 -16.00 uur. Toegang én alle gerechten, zijn gratis. Je hoeft niet te reserveren. Je kunt gewoon binnenlopen.

LOCATIE

Je vindt Stad & Natuur bij het gebouw van StrandLAB Almere, naast Strandrestaurant Poortdok.
Het adres van het StrandLAB is: IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

 

Word waterbaas!

Als we op het strand zijn voor een workshop hebben we speciale materialen bij ons waarmee je water kunt meten. Niet de diepte, maar de kwaliteit. Het is belangrijk om bij te houden hoe het staat met de waterkwaliteit. Komt er blauwalg voor? Hoeveel E. coli bacteriën bevat het water? Kunnen we wel veilig zwemmen? Je meetgegevens kun je opslaan en bijhouden. Op verschillende plekken in de stad meten Almeerders de waterkwaliteit en al deze gegevens verzamelen en analyseren we. Wil je meer weten? Kijk dan eens op almeremeetwater.nl.

Behalve dat het nuttig is, is het vooral leuk om water te meten. Dus vraag ons naar de materialen om het experiment te doen. Als je het vaker komt doen, dan ontdek je ook verschillen.

Locatie

IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere

Veilig en snel

Veilig betalen via iDeal

Bekijk leveringvoorwaarden

Locatie

Plan je route
IJmeerdijk 1B, 1309 BA Almere
Openingstijden
Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de openingsdagen en -tijden.