Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Rolling Nature Kemphaan

Op zondag 8 september organiseert Stad & Natuur de derde keer ‘Festival Rolling Nature’ op Stadslandgoed De Kemphaan. Het thema is deze keer 'Van Almeerse bodem'. 

Festival Rolling Nature De Kemphaan is een initiatief van Stad & Natuur Almere. Het natuur- en cultuurfestival is bestemd voor iedereen – van 0 tot 100 - met een groen hart en een frisse neus. Op 8 september van 12-16 uur voel en beleef je de veelzijdigheid van Stadslandgoed De Kemphaan! De toegang en veel activiteiten zijn gratis, voor specifieke activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd van 1 of 2 strippen. De strippenkaart van Stad & Natuur is deze dag te koop, je koopt 5 strippen voor € 6,00. Losse strippen kosten € 1,50. 

Veelzijdige activiteiten

Festival Rolling Nature De Kemphaan is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals, maar dit keer is het belangrijkste ingredient niet food, maar de natuur. Als bezoeker kun je aan de slag met diverse zeer uiteenlopende activiteiten. Zo kun je aan de slag bij de trucks/bussen van Oerz, de Stad en Natuur bus, de Kunstbus van KLEURinCULTUUR en de fotobus van Say Kaas. Op cultureel gebied hebben we De Koning van de Speeltuin met een heuse Bellenblaasfiets, waarmee jij de mooiste en grootste bellen produceert. Of fiets op de spinning Sofa, terwijl iemand anders uitrust op de bank! Ook kun je meedoen met Fiets je schilderij, al fietsend stuur je de kwasten aan op het witte doek. Je kunt rollen over het water in de opblaasbare ballen van SEC Survival of meedoen aan hun hindernissenparcours. Plantage Nieuwland is aanwezig met de verkoop van producten en knutselen met natuurlijke materialen. Dubbel-Op zorgt voor een hapje en een drankje, zodat je niet hoeft om te rollen van de honger!

Almere Meet Water
Ook Almere Meet Water is met de watertransformator van de partij tijdens Rolling Nature. Neem plaats in dit bijzondere apparaat en ervaar het water. Hoe proeft het? Vind je het water mooi? Daarnaast kun je waterproefjes doen. Daarnaast zijn er mini-college's beschikbaar waarin vertelt wordt over de verschillende watermetingen die je kunt doen.
- 13 uur: Water op Straat: Het klimaat verandert, zo hebben we eind augustus te maken gekregen met Popcorn buien. Wat zijn dat en wat betekent het voor Almere?
- 14 uur: Waterkwaliteit: Het water is niet altijd wat het lijkt. Wanneer is het water goed? In de meetbox zitten verschillende materialen om diverse zaken te meten. Maar waarom willen we kleur, temperatuur en doorzicht meten? 
- 15 uur: Waterbeleving: cijfers geven doen we allemaal graag! Welk cijfer geef jij aan het water? 

NK Cross Triatlon 
Dit jaar valt Rolling Nature samen met de NK Cross Triatlon en de Open Series Cross Triatlon. De wisselzone voor de onderdelen mountainbike en rennen grenst aan het festivalterrein. Dus je kunt ook mooi de deelnemers van de Cross aanmoedigen terwijl je Rolling Nature bezoekt. Hoe rollend wil je het hebben! 

Festival Rolling Nature is een jaarlijks terugkerend natuurevenement, op de Kemphaan vindt het plaats rondom Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1. In het voorjaar is er ook een editie aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. 

 Kom op zondag 8 september naar Rolling Nature op de Kemphaan!
De Kemphaan
08-09-2019
12:00
16:00