Like Stad & Natuur Almere

Winkel

Nacht van de nacht

De Nacht van de nacht is een traditie op de Kemphaan geworden! We willen bezoekers laten genieten van het donkere bos, waarbij je andere zintuigen gebruikt dan in het licht. De schoonheid van het donker staat voorop, zodat er ook een stukje bewustwording ontstaat voor lichthinder. Door het hele land heen worden deze avond activiteiten georganiseerd, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen. Stad & Natuur sluit daar op de Kemphaan bij aan.

Ervaar het donker met een mooi sprookje en een zintuigenroute op 29 oktober op Stadslandgoed de Kemphaan. Voor de gezinnen met kleine kinderen wordt dit jaar het sprookje Rapunzel uitgebeeld in het bos op het stadslandgoed. Voor volwassenen hebben we voor het eerst een zintuigenroute door het bos. Een donkere route met zo nu en dan een kleine activiteit die alles te maken heeft met zintuigen. Beide routes zijn weer sfeervol verlicht met fakkels.

De route gaat deels over onverharde paden en is daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, minder validen en kinderwagens, hou hier ook rekening mee met schoeisel en kleding.

Tijdens de sprookjesroute worden de acts zoals elk jaar weer uitgevoerd door acteurs van Theaterschool Almere en dansers van danscentrum Jouetta. Zij brengen het sprookje van Rapunzel tot leven op verschillende bijzondere plekken in het bos. De Zintuigenroute is meer gericht op volwassenen, en zal ook later op de avond starten. Langs de route onder andere een boswachter die uitleg geeft over de zintuigen in het donker, maar ook verhalenverteller Rudolf Roos, yoga en een klankschalenconcertje. In het gebouw van Stad & Natuur is de Sterrenwacht weer aanwezig en in de Schaapskooi de harpiste, voor deze activiteiten heeft u geen apart kaartje nodig.

Let op: dit jaar kun je alleen kaartjes online kopen voor beide routes. Vorig jaar was het erg druk tijdens de Nacht van de Nacht, op deze manier kunnen wij beter de bezoekerstroom in de gaten houden en de bezoekers over de avond spreiden. De kaartjes worden per blok van een half uur verkocht, wees aanwezig op de begintijd van dit blok, zodat je binnen een half uur kunt starten. Ook qua parkeren hebben wij extra maatregelen genomen, volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders. Het is deze avond eenrichtingsverkeer op de Kemphaan. Beide routes starten dit jaar naast het Buitencentrum, waar ook restaurant Buitengewoon Lekker geopend is. Wie wil nachtklimmen bij Fun Forest, reserveert hiervoor via de site van Fun Forest.

 

LET OP: Het eerste tijdvak van de sprookjesroute is vol! Er is nog wel plek op de route van 19.30-20.00 uur of 20.00-20.30 uur. Vol=Vol en alleen online kaartverkoop.Ervaar het donker met een mooi sprookje en een zintuigenroute!
De Kemphaan
29-10-2016
21:00
00:00
€ 2,00

* Verplichte velden